Her finder du oplevelserne

Det ukendte Tåsinge og frokost i naturen

Guidet cykeltur med fortællinger, frokost

Har I lyst til at udforske det ukendte Tåsinge sammen med en lokal cykelguide?

Mange kender Tåsinge for den idylliske by Troense, Valdemars Slot og Bregninge kirke. Men Tåsinge er meget andet end det. 

Jeres guide er vokset op på den sydlige ende af øen og viser jer rundt på sin hjemegn på en guidet cykeltur. Sydenden af øen byder på små fiskerihavne, strandenge, og hyggelige landsbyer. Der er frokost og drikkevarer med i prisen. Frokosten nydes i naturen.

Turen går også gennem Nørreskoven, forbi Ambrosiusegen og via Valdemars Slot og Troense tilbage til startstedet. Her vil guiden fortælle om Troense - den "nye" by, der blev anlagt af herremanden på Valdemars Slot, Niels Juel, fra 1750 og frem, og siden udviklede sig til et søfartssamfund. I får i Grønnegade et lille indblik i Niels Juels vellykkede projekt, som fik Tåsinge til at bugne af frugttræer i årene der kom. Guiden fortæller om Valdemars Slot, hvor vi gør et stop. I hører fortællingen om ikke mindre end to kærlighedsdramaer, der knytter sig til Tåsinge: Den kendte historien om Sixten Sparre og Elvira Madigan, der endte deres dage i Nørreskovens bund 22. juli 1889 men I får også fortællingen om et ægteskab der er baggrunden for at Valdemars Slot bygges, nemlig ægteskabet mellem Christian 4 og Kirsten Munk. 

Svendborg, Sydfyn

Det ukendte Tåsinge og frokost i naturen
Rejsetips - Svendborg emmer af søfarts- og værftshistorie og Mærsk startede i byen
Meet the locals: Karen Elberg

Info om oplevelsen

Guidet cykeltur til Tåsinge

Pris: 285 kr. pr voksen deltager

Børn er gratis

Mødested er Bregningevej 58, (REMA i Sundhøj), 5700 Svendborg

Frokost indtages på tæpper på græsset.

 

Book billet her:

Guidet cykeltur med frokost på Tåsinge