Her finder du oplevelserne

Værtshus- og krimitur i Svendborg

På værtshus i søfartsbyen Svendborg

På denne tur får I en guidet tur i Svendborgs havneområde og i den gamle bydel. På turen fortæller vi om menneskeskæbner fra omkring 1900 tallet, som vi har fundet fortrinsvis i politirapporter på rigsarkivet. Disse mennesker har huseret i Svendborgs gader og ofte også på den tids værtshuse i byen. Vi har mange gode historier som også ofte er både tragiske, sørgelige og saftige. På turen mixer vi fortællingerne med besøg på nutidens værtshuse. 

 

Vi er to lokale, Anita og Karen, der rigtig gerne vil underholde jer i et par timer. Hvis vi er en lille gruppe, vil der kun være én guide, men hvis der er mere end 15, vil vi begge være til jeres rådighed :-)

 

Karen er etnolog og erfaren historiefortæller. Hun har gennem de seneste syv år haft rigtig mange gæster med rundt i Svendborgs gader og på byens værtshuse. Har bl.a. i 2016 optrådt i ”Go’ morgen Danmark” som ekspert i ”brune værtshuse”. Karen er vokset op i Svendborg og omegn og er klar til at dele ud af sin store viden om byen og dens små vandingssteder.

 

Anita er journalist, forfatter og historiefortæller. Med både tyveknægte og giftmordere i familiehistorien har hun næse for den dramatiske beretning og sans for at sætte fortællingerne ind i en større sammenhæng. Hun har udgivet fire kriminalromaner på Forlaget Hovedland og går og pønser på den næste.

Svendborg, Sydfyn

Værtshus- og krimitur i Svendborg
Rejsetips - Svendborg emmer af søfarts- og værftshistorie og Mærsk startede i byen
Meet the locals: Karen Elberg

Info om oplevelsen

Krimi- og værtshustur

Turen koster 250 kr. pr. person. Minimum 15 personer. To værtshusbesøg, inklusive en genstand på hvert værtshus, er inkluderet. 

Kontakt Karen Elberg på +45 61 60 11 03

 

eller på mail: karenelberg@gmail.com

 

Bemærk: Der ryges på nogle af værtshusene.