Her finder du oplevelserne

Grever og baroner og fiskere - oplevelsesrig tur til Tåsinge og Langeland

Grever og baroner, kærlighedsdramaer, møde med de lokale langelændere og lækker frokost af friskfanget fisk

09:00 Turen går fra Svendborg til Troense og Valdemars Slot på Tåsinge, hvor vi har særtilladelse til at køre bag om slottet*. Valdemars Slot blev bygget af Chr. IV 1639 – ’44 men kort efter købte Admiral Niels Juel slottet og i øvrigt hele Tåsinge. Slottet er stadig ejet af Juelslægten og guiden fortæller hele den spændende og dramatiske historie om svensk belejring, æbleeventyr, onde baroner og moderne ”baronesser”. På vejen fra slottet passerer vi Ambrosius-egen og ruinen af middelalderborgen Kærstrup, hvor en amatørarkæolog sidste år fandt en usædvanlig smuk og kostbar ring, som kan have tilhørt Ellen Marsvin eller Vibeke Kruse. Turen fortsætter gennem Nørreskoven og vi hører historie om Sixten Sparre og Elvira Madigans fælles død på Tåsinge – en historie, som har fået en ny drejning efter at Sixten Sparres oldebarn, Kathinka Lindhe, i 2014 har skrevet en bog, der bringer nye oplysninger om tragedien. Vi stopper ved Danmarks højst beliggende kirke - Bregninge Kirke - hvor de friske får mulighed for at gå op og se de 25 øer, 65 kirker og 20 slotte, som kan ses fra tårnet. Så går turen til Langeland, og via en usædvanlig smuk rute på små bagveje og forbi nogle af øens flotteste hatbakker, når vi Bagenkop Kro.

12:00 Bagenkop Kro serverer stjerneskud tilberedt af friskfanget fisk fra Bagenkop. Efter frokosten er der tur til havnen, hvor de lokale viser rundt i "Fiskeriets Hus" og fortæller om livet i fiskerbyen gennem tiden. Der er garanti for Bagenkop-dialekt!

13:30 Turen går efter frokost til Tranekær – Langelands Slotsby – hvor vi går en tur i slotsparken og får kaffe på Tranekær Gæstgivergaard. Vi hører også historien om ”Grevskabet Langeland” og om et par af de kendteste grever: Knudegreven og ”Generalen” og de fortællinger kan godt ændre de flestes forestillinger om grever og baroner. Vi hører også om, hvordan hele byen Tranekær er opstået omkring slottet.

16:00 Vi vender næsen hjemad mod Svendborg via Stengade og hører om, hvordan det er at bo på Langeland i dag*.

 

*Jeres guide er meget lokal. Hun er født og opvokset på Tåsinge men er halvt langelænder og har et indgående lokalkendskab. Guidens tiptipoldemor arbejdede som taffeldækker hos grevskabet på Tranekær Slot, hendes tipoldefar var kusk for greven og hendes familie driver stadig landbrug på Langeland.

Nordlangeland, Sydfyn

Grever og baroner og fiskere - oplevelsesrig tur til Tåsinge og Langeland
Rejsetips - "Få egne i Danmark er så skønne og smilende som netop disse ved det Sydfynske Øhav" Citat: Historiker Jørgen Barfod i sin bog om Admiral Niels Juel som købte Valdemars Slot i 1678.
Meet the locals: Karen Elberg

Info om oplevelsen

Kulturhistoriske perler Sydfyn