Her finder du oplevelserne

Odense Food Tour

Smag på Odense

Ta' med på en mad tur rundt i Odense, med smagsprøver og drikkelse som udgør sig for et herligt samlet frokostmåltid, som sluttes af med en kop kaffe eller te og sødt til ganen.
Start sted kan variere fra tur til tur, især pga det meget vejarbejde der er for tiden i byen, men undervejs har vi fokus på det gamle Odense, fra Nørregade, Sorte Brødre Torv, Nedergade og Overgade.


Vi starter omkring Rådhuset ved Flakhaven herfra går vi gennem Nørregade, hvor vi besøger flere dejlige steder, som alle har fokus på mad og de gode råvarer og forarbejdning af produkterne. Hvor det er muligt taler vi med ejerne selv, andre steder fortæller den lokale guide om stedet, og så smager vi naturligvis de skønne primært lokale produkter. Turen fortsætter rundt i den gamle bydel omkring torvet - undervejs hører vi om mad-vaner på Fyn og generelt i Danmark, samt om Hans Christian som boede i Odense fra 1805-1819. På Torvet besøger vi forskellige stader, og hører menneskene bag fortælle om deres passion for mad og gode råvarer, og så smager vi selvfølgelig igen på lækkerierne.


Turene foregår på torvedage, som er onsdag og lørdag. Vi har åbne ture for individuelle (tjek kalenderen).


Vi arrangerer også ture for private grupper - f.eks til en hygge polterabend eller en anderledes frokost med venner og familie. Ved gruppe tilmelding max 14 personer, og min 7 personer. For grupper er det også muligt at booke en Odense Food Tour på andre dage end på torvedage, så går vi bare en lidt anden rute. Vi kan også både afkorte og forlænge turene afhængig af hvor lang tid I har. Skriv endelig hvis I er interesseret. 


Book direkte her til højre eller kontakt mig på mail: britt@meetthelocals.dk

 

Besøgs steder på Torvet

HindsholmGrisen - Poul og Carla giver os smagsprøver på økologiske pølser fra egen avl fra gården på Hindsholm

Graham's farmhouse - Grahams oste er fremstillet af økologisk mælk og produceret på et gårdmejeri i Jylland


Besøgs steder omkring Nørregade
Oluf Bagers Gård - en helt unik nyrenoveret bygning fra 1586 - i huset fornemmes fortiden i både de skæve gulve og det gamle hejseværk på loftet. Restauranten i den gamle hestestald drives idag af Hindsgavl Slot - som giver os en lille smagsprøve på deres gode lokale råvarer
Gastroteket - er et madhus med delikatessebutik og spisested med rødder i det fynske og det franske - og snart også med unge rødder i køkkenet. Det er Caroline som er født i Frankrig som står bag, hun har hentet inspiration til sin butik fra et utal af oplevelser på markeder og torvehaller i Frankrig.  I butikken sælges der velfærdskød, charcuterivarer og delikatesser - overvejende fra Fyn og Frankrig. 
Det Gode Brød - Dan og Lissen står for det lille økologisk hjemmebageri med 100% økologisk brød.
Cafe Fleuri - en hyggelig kaffebar og specialforretning, hvor Jane byder indenfor. Her bliver man mødt af en skøn harmoni af økologisk kaffe, te, saft, special-øl, snaps, lakrids, krydderurter, blomster og meget mere...
Chokoladehuset - Ægteparret Tine og Thorman, elsker chokolade og gør kun brug af de allerbedste råvarer. Chokoladehuset er en unik chokoladebutik, hvor chokoladen er håndlavet med omhu - så glæd dig til at slutte dagen af med en skøn chokolade smag i munden...

 

Noter:
Der kan være lidt ændringer fra gang til gang - er vejret f.eks til is - så finder vi plads til det..

Vigtigt:
Husk at meddele ved tilmelding hvis du er vegetar eller har gluten allergi

 

 

Odense, Fyn

Odense Food Tour
Rejsetips -
Meet the locals: Britt Herrmann

Info om oplevelsen

Smag på Odense