Her finder du oplevelserne

Et besøg på Strynø

Et besøg på Strynø

Jeres guide hedder Kjeld. Kjeld kender alle på øen og alle kender Kjeld. Han er også en fantastisk fortæller og har stor viden om øens historie. I bliver taget imod med varme og vil få et enestående indblik i, hvordan det er at leve på en lille dansk ø i dag. Det eneste I skal gøre er at ankomme til Strynøfærgen i Rudkøbing, tidspunkt efter aftale – så vil resten være arrangeret for jer, og I vil ikke være sultne, når I atter afleveres ved færgen.

Jeres besøg vil blive planlagt, så det rammer jeres ønsker, så som mobilitet, måltider etc.

Kjeld har tilbragt en stor del af sit liv på Thulebasen på Grønland. Herfra flyttede han med sin amerikanskfødte kone, Margaret, til den lille ø Strynø, som ligger mellem Ærø, Langeland og Tåsinge i Det Sydfynske Øhav. Springet var ikke så stort – både på Thulebasen og på Strynø lever man i et tæt fællesskab og der er fred og ro. Kjeld vil tage jer med rundt på øen og fortælle jer den ganske utrolige historie om, hvordan livet leves på Strynø og hvordan man holder gang i livet i så lille et samfund.

Strynø er helt speciel. Øen har gennem de seneste årtier formået at afværge den nedgang i befolkning og øgning af gennemsnitsalderen, som de fleste småøer har oplevet. Faktisk siger man på Strynø, at man har fundet ungdommens kilde, fordi gennemsnitsalderen på øen falder, mens den støt vokser i det omgivende samfund. Hvor skolen for få år siden kun havde en lille håndfuld elever, er der i dag 12 elever i øens skole og der er også 10 førskolebørn, der vil holde skolen levende i fremtiden. Øen har foruden skole også børnehave, egen kirke og præst, købmand, flere restaurationer, museum/aktivitetscenter (Smakkecenteret) og meget andet – og det på trods af, at der kun bor ca. 200 mennesker.

Der er ingen tvivl om, at udviklingen skyldes beboere, der har ydet en ekstraordinær indsats for at bremse den næsten uafvendelige affolkning, som danske småøer oplever i disse år. Utroligt dygtige fundraisere har skaffet øen mange penge til aktiviteter, bygninger og forbedring af havnen. Forudseende strynøboer har bygget ældrevenlige boliger, så øens gamle ikke behøver flytte til fastlandet.

Prisen afhænger af hvordan vi, i samarbejde med jer, sammensætter turen. Tilkøbemuligheder er overnatning, forplejning og traktortur.
Ring til Meet the Locals på 61 60 11 03

Langeland, Sydfyn

Et besøg på Strynø
Rejsetips - Langeland - kendt for sine hatbakker, den største tæthed af stendysser i verden og for sine beboere!
Meet the locals: Karen Elberg

Info om oplevelsen

Rundt på Strynø med Kjeld